1

Temat: Kolejna zmiana- (sic!)

Komisja Nadzwyczajna - Przyjazne Państwo - proponuje
"w art. 91 po ust. 2 dodaje się ust 2a w brzmieniu
2a. Jeżeli jedynym kryterium oceny ofert jest cena, zamawiający jest obowiązany wykazać w protokole postępowania, że zastosowanie innych kryteriów nie przyczyni się do zmniejszenia wydatków za środków publicznych ponoszonych w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia"

Jakoś nie dociera do mnie SENS tego ustępu. Może dlatego, że dziś piątek gorący, a może dlatego, że nie znam autora tej myśli.  Czy może wiecie o sochodzi?! smile

2

Odp: Kolejna zmiana- (sic!)

Osobiście już o tym słyszałem, ale czy będzie miało to zastosowanie, raczej nie sądzę.

3

Marcel napisał/a:

Osobiście już o tym słyszałem, ale czy będzie miało to zastosowanie, raczej nie sądzę.

Oby

4

Już tam zamawiający  wymyślą  jakies sprytne obejście tego  przepisu. Liczę na Was koleżanki i koledzy  smile

5 (edytowany przez Darek W. 2011-08-26 12:58:03)

Ależ nie będziemy go obchodzić - po prostu wykażemy - tak jak ustawodawca tego chce smile

Dobrze skubidu - z punktu widzenia wykonawcy - rozumiesz coś ?

6

Darek W. napisał/a:

Ależ nie będziemy go obchodzić - po prostu wykażemy - tak jak ustawodawca tego chce smile

Słuszna uwaga big_smile.Niech ma .

7

Skubidu1 napisał/a:
Darek W. napisał/a:

Słuszna uwaga big_smile.Niech ma .

Dobrze skubidu - z punktu widzenia wykonawcy - rozumiesz coś ?

8

Koleny haczyk do kwestionowania SIWZ przez Wykonawców-moze o to chodzi. A może silne lobby coby wykosić najtańszą konkurencje

9

No w końcu coś pozytywnego -
"W dniu 24 sierpnia 2011 r. Rada Ministrów przyjęła przygotowane przez Urząd Zamówień Publicznych Stanowisko Rządu wobec poselskiego projektu ustawy o zmianie ustawy ? Prawo zamówień publicznych (druk nr 4451), w którym negatywnie oceniła zaproponowane w przedmiotowym projekcie zmiany dotyczące stosowania innych niż cena kryteriów oceny ofert oraz rażąco niskiej ceny"

10

I fajnie smile