1

Temat: WR - zam. uzupeł.

Witam. W PN przewidziane zam. uzupełniające. zamówienie podstawowe to 1000 m2 utwardzenia w tym 750 kostką  i 250 płytami ażurowymi. Teraz chcemy jeszcze 400-500 m2 utwardzić ażurem. Myslę że możemy utwardzić ażurem z WR w wysokości 50% od warości całej inwestycji a nie tylko od 250 m2 ażuru??

2

Odp: WR - zam. uzupeł.

50 % zamówienia podstawowego liczone w złotych a nie w m2 pod warunkiem przewidywania w ogłoszeniu i dodania tych 50% do zam. podstawowego

3 (edytowany przez olo80 2011-09-02 10:12:32)

Wiem że 50% w zł. Metry podałem dla zobrazowania moich wątpliwość. smile Wszystkie ustawowe przesłanki spełnione. Rozumiem ze mogę w przypadku jw. udzielić zamówienia uzupełniajacego w wysokości 50% wartości całego zam. podstawoewgo na ułożenie tylko płyt ażurowych.

4

Możesz.

5

olo80 napisał/a:

Wiem że 50% w zł. Metry podałem dla zobrazowania moich wątpliwość. smile Wszystkie ustawowe przesłanki spełnione. Rozumiem ze mogę w przypadku jw. udzielić zamówienia uzupełniajacego w wysokości 50% wartości całego zam. podstawoewgo na ułożenie tylko płyt ażurowych.

dodam, wartości szacunkowej zamówienia

6

nina napisał/a:
olo80 napisał/a:

No właśnie i to jest ciekawe przy restryktyjności, sformalizowaniu ustawy pzp. Przy oszacowaniu wartości zamówienia i  w protokole zp mamy dowolność wpisania wartości szacunkowej -zgodnie z kosztorysem inwestorskim  lub na podstawie złozonych ofert . Jesli to nie wpływa na próg unijny to moim zdaniem korzystniej jest wpisać wartość wg KI przy założeniu że przewiduje się zamówienia  uzupełniajace.

7

rumcajs napisał/a:
nina napisał/a:
olo80 napisał/a:

No właśnie i to jest ciekawe przy restryktyjności, sformalizowaniu ustawy pzp. Przy oszacowaniu wartości zamówienia i  w protokole zp mamy dowolność wpisania wartości szacunkowej -zgodnie z kosztorysem inwestorskim  lub na podstawie złozonych ofert . Jesli to nie wpływa na próg unijny to moim zdaniem korzystniej jest wpisać wartość wg KI przy założeniu że przewiduje się zamówienia  uzupełniajace.

nie rozumiem wypowiedzi?