Temat: stowarzyszenie-jaki próg?
PTTK- jako stowarzyszenie, czyli organizacja pozarządowa ogłosiła przetarg nieograniczony poniżej kwot określonych.......itd......
Jak ich sklasyfikować? Czy to będzie poniżej 193 tys E?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zamówienia sektorowe → stowarzyszenie-jaki próg?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
PTTK- jako stowarzyszenie, czyli organizacja pozarządowa ogłosiła przetarg nieograniczony poniżej kwot określonych.......itd......
Jak ich sklasyfikować? Czy to będzie poniżej 193 tys E?
Nie jestem przekonany czy PTTK jako stowarzyszenie musi stosować ustawę Pzp, samo zapewne wie lepiej. Jeśli nie musi, to próg jest bez znaczenia, ale jeśli trzeba, to można sobie ustalić wartość zamówienia w ?, można porównać i może robić co się uważa.
nie bardzo rozumiem, nie mniej wielkie dzięki za odpowiedż.
Oni nie muszą stosować PZP ale jednak ogłosili prztarag i napisali : "przetarg nieograniczony o wartości poniżej kwot określonych w przepisach wykonawczych.........." No i ja nie wiem jakich czy 125 tys, czy 193 tys euro.
nie bardzo rozumiem
Ja niestety też
2) ogłosili prztarag i napisali : ... 3) No i ja nie wiem ... 4) czy 125 tys, czy 193 tys euro.
2) Niech piszą co chcą
3) Nie bardzo rozumiem po co, ale
4) wobec niejasności z zasady należy przyjąć obie, czyli praktyczne znaczenie ma mniejsza.
Dziękuję
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zamówienia sektorowe → stowarzyszenie-jaki próg?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc