1 (edytowany przez Bitter 2011-09-21 11:36:13)

Temat: Zam. z wolnej ręki na dostawę gazu

Witam.

Będę musiał przeprowadzić postępowanie na dostawę gazu z sieci. Zamówienie z wolnej ręki na podst. art. 67 ust 1 pkt 1 a. Umowa na czas nieokreślony.
Wartość powyżej progów.

Zastanawiam się jak się do tego zabrać ...

1. Daję ogłoszenie o UOPWE o Zamiarze zawarcia umowy.
2. Wysyłam zaproszenie do negocjacji i istotne postanowienia - muszę to robić??? - czytam art. 67 ust 4 i się zastanawiam czy można z tego zrezygnować - dostawa gazu z sieci.

3. Jakie dokumenty musi złożyć wykonawca? Oświadczenie z art. 22 -to tak, ale jak reszta? to post. powyżej progów. Jakie daty muszą miec te dokumenty?

4. Wykonawca nie składa żadnej oferty?

5. Jest to dostawa gazu na czas nieokreślony. Jaką mam podać cenę w protokole i ogłoszeniu o udzieleniu Zam.? Jak wykonawca może to wycenic?

pozdrawiam

2

Odp: Zam. z wolnej ręki na dostawę gazu

Dostawa energii elektrycznej może być obecnie świadczona przez więcej niż 1 podmiot. Jak to wyglada na rynku gazu?

3

Bitter napisał/a:

Dostawa energii elektrycznej może być obecnie świadczona przez więcej niż 1 podmiot. Jak to wyglada na rynku gazu?

e tam smile
przy kompleksowej to tylko pozory - taka sztuka dla sztuki smile

4

Przy zamówieniu "kompleksowym", to tak jak pisze and, ściema w pełnym zakresie smile, natomiast dostawa gazu może kształtować się inaczej, np. na naszym rynku (powiecie), tylko jeden dostawca u was może wyglądać to już zupełnie inaczej.

5

Chyba podobnie.
Ja przynajmniej nie widzę różnicy w tym zakresie.

6 (edytowany przez Bitter 2011-09-30 12:33:42)

Z tego co się dowiedziałem u nas na pomorzu dystrybucja - PSGaz a sprzedaż PGNiG

http://www.pomorskiosd.pl/dlaklienta/taryfa/?r,main,docId=505

Zestawienie podmiotów, z którymi Pomorska Spółka Gazownictwa zawarła umowę na świadczenie usługi dystrybucji paliwa gazowego
Lp.     Nazwa podmiotu   

Adres
1.    Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo SA
    01-224 Warszawa, ul. Kasprzaka 25

Czyli jakby z góry narzucone.