1

Temat: Data na SIwz i załącznikach pilne!

Dzisiaj chce zamieścić ogłoszenie unijne,wiem że do momentu publikacji nie mogę zamieszczać SIwz na stronie internetowej, moje pytanie brzmi z jaką datą ma być SIwz dzisiejszą ,czy Data publikacji ogłoszenia?

2

Odp: Data na SIwz i załącznikach pilne!

sporządził .....................data , podpis
zatwierdził ................. data , podpis

3

Ale jaka data ? publikacji ? czy przesłania czyli dzisiejsza?

4

musisz mieć siwz żeby przesyłać ogłoszenie więc logiczne jest że siwz (zatwierdzone) musisz mieć conajmniej w dacie przesyłania lub wcześniej

5

Tak jak danung.

6

danaug napisał/a:

musisz mieć siwz żeby przesyłać ogłoszenie więc logiczne jest że siwz (zatwierdzone) musisz mieć conajmniej w dacie przesyłania lub wcześniej

teoretycznie się zgadzam-  w praktyce spotkalam się ,że tworzą siwz w ciągu dni , w których ogłoszenie jest mielone przez UE

7

Dzięki wielkie!! to moje pierwsze postępowanie unijne i  dopiero raczkuje w zamówieniach .

8

danaug napisał/a:

1) musisz mieć siwz żeby przesyłać ogłoszenie więc logiczne jest że siwz (zatwierdzone) musisz mieć conajmniej 2) w dacie przesyłania lub wcześniej

1) Eee, chyba niekoniecznie, wystarczy że przy wysyłającym nie stoi skrupulatny kontroler, a ponadto nie pamiętam konkretnego przepisu.
2) W związku z tym moim zdaniem data specyfikacji jak również data jej zatwierdzenia czy podpisania nie powinny być późniejsze niż data jej udostępnienia (publikacji). Wcześniejsze jak najbardziej.

9

zgadza się tak naprawdę to powinny być daty zgodne z prawdą czyli faktyczne