1

Temat: Zamówienie uzupełniające

Witam. Robię własnie WR z 67 ust 1 pkt 6. uzupełniające są do RB. Przesłanki ustawowe zastosowania trybu spełniamy. Jest to pierwszw WR i ma pytania:
1.Rozumiem że WR to nowe postepowanie i warunki umowy mogę kształotowac niezależnie od umowy w podstawowym czyli w podstawowym wynagrodzenie obmiarem a w WR mogę ryczał, tam termin płatności 30 dni a w WR np 10 dni. ?
2. W zaproszeniu do negocjaci nie muszę wysyłać istotnych warunków umowy.?
3. W negocjacjach mogę ustalic wszystkie warunki umowy-cenę, płatnośc, okres gwarancji, termin wykonania itp.?
4.  W zaproszeniu powinienem już określić warunki zmainy istotnych warunków umowy?/
5. Ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy umieszczać w trakcie negocjacji, czy dopiero jak zakończą się uzgodnieniem wszystkich szczegółów??
Pozdrawiam.

2

Odp: Zamówienie uzupełniające

1. Postępowanie nowe ale zgodne z przedmiotem zamówienia podstawowego
2. Musisz - to się negocjuje
3. W trakcie negocjacji wszystko ustalacie i z tego spisujecie protokół
4. Po negocjacjach - zmiany umowy ?
5. Możesz nie musisz ! jest obowiązek wysylania ogłoszenia o udzieleniu zamówienia

3

myszy1953 napisał/a:

4. Po negocjacjach - zmiany umowy ?

Dzięki. Czy to znaczy że nie mozna zmienić w WR istotnych warunków umowy mimo  przewidzenia zmian  w umowie np. zmiana terminu wykonania ze względu na pogodę ipt??

4

wpisz do umowy paragraf o takiej możliwości...

5

maxi napisał/a:

5. Ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy umieszczać w trakcie negocjacji, czy dopiero jak zakończą się uzgodnieniem wszystkich szczegółów??
Pozdrawiam.

W dniu wysłania zaproszenia do negocjacji możesz zawiesić ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy.