Temat: Polisa OC Konsorcjum
Potrzebuję fajnych wyroków w sprawie posiadania polisy OC - gdzie posiadanie jest wystarczające tylko przez jednego członka konsorcjum, w swojej "biblioteczce", mam tylko jeden
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Inne → Polisa OC Konsorcjum
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Potrzebuję fajnych wyroków w sprawie posiadania polisy OC - gdzie posiadanie jest wystarczające tylko przez jednego członka konsorcjum, w swojej "biblioteczce", mam tylko jeden
A który masz ?
KIO/UZP 993/03
Sygn. akt KIO/UZP 59/10 - zaznaczam nie czytałam
Trafiłaś myszy - W przypadku składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia dla wykazania warunku udziału w postępowaniu wymagającego posiadania ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej wystarczające jest wykazanie się takim ubezpieczeniem tylko przez jednego konsorcjanta.
To o sumowaniu - zbliżone do tego co chcesz - Warunki udziału w postępowaniu mogą być spełnione łącznie przez wszystkich członków konsorcjum. Wynika to z istoty wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców i tworzonych w tym celu konsorcjów. Dlatego też potencjały, zarówno techniczny, osobowy, jak i ekonomiczny i finansowy poszczególnych członków podlegają sumowaniu (wyrok Krajowej Izby Odwoławczej z 13 sierpnia 2009 r.; sygn. akt KIO/UZP 993/09).
cieszę się,że mysza się przydała
Dzięki myszko.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Inne → Polisa OC Konsorcjum
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc