1

Temat: brak w siwz

W siwz na sprzątanie (z podziałem na kilka części) określiłem co i ile razy w tygodniu ma być wykonywane (zrobiłem harmonogram częstotliwości usługi)
tj. np. sprzątanie pomieszczeń biurowych - 5x w tygodniu (od poniedziałku do piątku),
     np. sprzątanie korytarzy - 5x w tygodniu (od poniedziałku do piątku).

W siwz napisałem że usługa ma być wykonywana od poniedziałku do piątku (taki zapis poza harmonogramem dodany do każdej z części, poza tą jedną feralną), jednak zapomniałem dodać takiego zapisu w zakresie jednej części, tzn. mam tylko ten harmonogram, z którego poniekąd wynika że wykonawca ma sprzątać od poniedziałku do piątku.
jestem teraz przed podpisaniem umowy i mam ustęp dotyczący kiedy ma być ta usługa świadczona, czy mogę w takiej sytuacji oprzeć się na harmonogramie i wpisać na jego podstawie, że usługa będzie realizowana od poniedziałku do piątku?
Czy niepotrzebnie robię problem ?:)
Pomóżcie bo nie odpocznę w weekend smile

2

Odp: brak w siwz

Niepotrzebnie robisz problem. Napisałeś, że jest to określone w siwz, więc jest ok. Możesz oprzeć się na siwz, wpisz pon-piątek.

3 (edytowany przez and1 2011-10-07 18:54:46)

Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś smile
Taki zapis "od poniedziałku do piątku" nie był jakoś ogólnie wpisany w siwz (tak żeby odnosił się do każdej części) tylko został dodany do opisu każdej z części, oprócz tej jednej.
W siwz w zakresie danej części (w której ten brak zaistniał)  nie napisałem wprost, że usługa ma być wykonywana od poniedziałku do piątku (w pozostałych częściach jest taki zapis), tylko można to wywnioskować z harmonogramu, który określa częstotliwość świadczenia usługi odnośnie określonych w nim pomieszczeń.
Będąc postawiony w sytuacji wypełnienia umowy posiłkuję się tym harmonogramem i wpisuję ten okres z harmonogramu.
Wiesz w ogłoszeniu o zamówieniu w zakresie wszystkich części też jest, że usługa będzie wykonywana od poniedziałku  do piątku, a w zakresie tej "jednej" tego nie ma.

4

and powinno być ok.

5

nina napisał/a:

and powinno być ok.

pocieszcie mnie jeszcze smile
bo ten tydzień w ZP to była masakra sad

6

Mhm, teraz jest jaśniej. Wciąż bez problemu, przecież harmonogram był załącznikiem do siwz.

7

psz napisał/a:

Mhm, teraz jest jaśniej. Wciąż bez problemu, przecież harmonogram był załącznikiem do siwz.

no tak jest smile