Odp: uzupełnienie, czas
No właśnie sama ustawa nie, ale my już musimy.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → uzupełnienie, czas
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No właśnie sama ustawa nie, ale my już musimy.
I tu postawmy KROPKĘ.
maldarec napisał/a:Bezpieczniej jest chyba poczekac do 10 listopada, a jesli przyniesie nowy dokument i powie że tamtem przedstawił przez pomyłkę?
??? - nie wierzę .....
ja też
Nina czyli według Ciebie nie trzeba czekać?
Wykonawca w ofercie miał za stary KRS , został wezwany do uzupełnienia- dostarczył jednak z datą kilka dni po składaniu ofert.
Termin wyznaczony na uzupełnienie 10.11. Dostarczył kolejny błędny KRS 08.11.
No pewnie, że nie złożył w terminie dokument, który nie spełnia warunku. Przecie nie może już uzupełnić jeszcze raz tego samego dokumentu w tym samym zakresie.
a ja mam pytanie
czy wg. was mogę wyznaczyć jednodniowy dzień na dostarczenie dokumentu ze wskazaniem godziny ?
np. dzisiaj o godzinie 9:00 wysyłam wezwanie do uzupełnienia KRS (brak potwierdzenia za zgodność) wyznaczam termin do jutra do godziny 13:00., wykonawca do wyznaczonej godziny nie dostarcza dokumentu
Czy po tej godzinie mogę dokonać wyboru ?
sprawa pilna stąd taki termin
Ale ma jeszcze czas heh
Dziękuję Wam za pomoc.
Zostało jeszcze pytanie and1 ciutke wyżej.
a ja mam pytanie
czy wg. was mogę wyznaczyć jednodniowy dzień na dostarczenie dokumentu ze wskazaniem godziny ?
np. dzisiaj o godzinie 9:00 wysyłam wezwanie do uzupełnienia KRS (brak potwierdzenia za zgodność) wyznaczam termin do jutra do godziny 13:00., wykonawca do wyznaczonej godziny nie dostarcza dokumentu
Czy po tej godzinie mogę dokonać wyboru ?
sprawa pilna stąd taki termin
Ale pamiętaj jak zastosujesz to u jednego to i inni muszą mieć taki sam czas na uzupełnienie. Nie możesz sobie wybierać. I jeszcze zależy jak daleko wykonawca ma do Was, im dalej to pasuje mu dać więcej czasu, jeden dzień może okazać się za mało. Ale jeden dzień to mało przynajmniej ja tak sądzę. Jeszcze jest ważne jak uznasz uzupełnienie dokumentu faksem a potem pisemnie czy od razu pisemnie.
Termin wyznaczony przez zamawiającego na uzupełnienie dokumentów powinien być ?wystarczający? ? to znaczy taki, aby wszyscy wykonawcy byli obiektywnie zdolni do dostarczenia brakujących dokumentów. Wyznaczenie zbyt krótkiego terminu należy uznać za nieprawidłowe wykonanie obowiązku wynikającego z art. 26 ust. 3 ustawy pzp. Taka czynność nie może być traktowana jako wezwanie do uzupełnienia dokumentów. Zamawiający powinien wówczas powtórzyć wezwanie w sposób prawidłowy w celu przywrócenia postępowania do stanu zgodnego z prawem.
"Jeśli zamawiający dopuścił możliwość uzupełniania dokumentów lub składania wyjaśnień w drodze faksu, może również wyznaczyć krótszy termin na dokonanie tych czynności" Wyrok KIO z dnia 13 sierpnia 2009 r. (sygn. akt KIO/UZP/1006/09).
uzupełnienie dokumentów dotyczy wyłącznie jednego wykonawcy z całej ferajny
dokument wykonawca posiada tylko brak jest potwierdzenia za zgodność, faksu nie dopuszczam, a wykonawca ma jakieś 80 km do siedziby zamawiającego
powinien wystarczyć ten jeden dzień
uzupełnienie dokumentów dotyczy wyłącznie jednego wykonawcy z całej ferajny
dokument wykonawca posiada tylko brak jest potwierdzenia za zgodność, faksu nie dopuszczam, a wykonawca ma jakieś 80 km do siedziby zamawiającego
powinien wystarczyć ten jeden dzień
hm daj dwa. A jak już się uprzesz to daj 1 ale bez godziny.
and1 napisał/a:uzupełnienie dokumentów dotyczy wyłącznie jednego wykonawcy z całej ferajny
powinien wystarczyć ten jeden dzieńhm daj dwa. A jak już się uprzesz to daj 1 ale bez godziny.
a mnie właśnie ta godzina ratuje
a jak nie uzupełni? to i tak umowę podpiszesz po 5 dniach a jak uzupełni to np. zaraz.
a jak nie uzupełni? to i tak umowę podpiszesz po 5 dniach a jak uzupełni to np. zaraz.
tutaj akurat nie pośpieszę bo mam inną ofertę do odrzucenia jako niezgodną z siwz, tak czy inaczej 5 dni
jak wyznaczę krótszy czas na uzupełnienie to szybciej wybiorę i wcześniej zacznę liczyć te 5 dni
a no to inna inszość
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → uzupełnienie, czas
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc