1

Temat: Brak oferty na jedno z zadań!

Mam przetarg unijny wpłynęła oferta na 2 zadania ,przetarg przewidywał 3 zadania wiem,  że na zadanie na które nie wpłynęła oferta unieważniam,ale co dalej rozpisuje przetarg na nowo ,ale mogę nieunijny jezeli wartość tego zadania nie przekracza progów?

2

Odp: Brak oferty na jedno z zadań!

Tak - możesz - to jest nowe postępowanie - szacujesz więc od nowa

3

Szacunek nowy i adekwatnie do jego wartości postępowanie.

4

Jeszcze jedno pytanie, jak jedna z części zamówienia będzie poniżej 14000euro i nie wpłynie żadna oferta na tę część, to mogę poza ustawą?

5

???

6

tomeczka napisał/a:

Jeszcze jedno pytanie, jak jedna z części zamówienia będzie poniżej 14000euro i nie wpłynie żadna oferta na tę część, to mogę poza ustawą?

Jeżeli dana część nie przekracza 14 000 euro a nie wpłynie żadna oferta to postępowanie kolejne bez stosowania ustawy.

7

Marcel napisał/a:
tomeczka napisał/a:

Jeżeli dana część nie przekracza 14 000 euro a nie wpłynie żadna oferta to postępowanie kolejne bez stosowania ustawy.

Przecież tu już nie ma ustawy Pzp.

8

Darek W. napisał/a:
Marcel napisał/a:
tomeczka napisał/a:

Przecież tu już nie ma ustawy Pzp.

To był jeden z pakietów.

9

Tomeczka unieważniasz tą część i jak Koledzy wspominali, szacujesz wartość zamówienia i na tej podstawie ustalasz tryb. Traktujesz to jako oddzielne postępowanie.