1

Temat: wykaz dostaw a brak żądanie dok. na potwierdzenie?

jakie jest Wasze zdanie?
w rozporządzeniu w spawie dok. jakie może żądać Zam dotyczący punktu wykaz wykonanych np. dostaw - pisze ... oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że dostawy zostały wykonane należycie a jeszcze wcześniej jest ... z podaniem wartości.

moje pytania:
czy jeśli Zam. decyduje się na żądanie wykazu dostaw to musi żądać dok. na potwierdzenie należytego wykonania oraz podanie wartości tych dostaw.

co w przypadku gdy chce tylko wykaz, że realizował już jakąś dostawę i nie jet dla niego ważne np. za jaką kwotę itp.

2

Odp: wykaz dostaw a brak żądanie dok. na potwierdzenie?

ja bym nie dokonywała takiej zmiany, ponieważ to właśnie rozporządzenie reguluje czego możemy żądać i w jakiej formie  te dokumenty mją być składane

3

tak sobie teoretycznie rozważam na ten temat,
przecież zamawiający moze żądać, ale nie musi,
więc jak się zdecyduje to już pełnym zakresie tego punktu z rozporządzenia?

4

Skro rozporządzenie mówi wykaz wykonanych............, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego .........., to być to musi i Wykonawca ma obowiązek to złożyć, ska twoje wątpliwości?

5

dziś mam nudy w pracy i wymyślam sobie smile
w pełni się z wami zgadzam!
wątpliwości - może pytam dlatego, że niektóre przepisy są uprawnieniem Zam., a nie obowiązkiem i zastanowiło mnie czy trzeba podejść do całego przepisu szczegółowo i w pełni go zastosować.
ale wątpliwości już nie mam! smile

6

efigy007 napisał/a:

co w przypadku gdy chce tylko wykaz, że realizował już jakąś dostawę i nie jet dla niego ważne np. za jaką kwotę itp.

To  żąda tylko wykaz bez dokumentów i bez podania kwoty - jezeli zamówienie ponizej progów.

7

efigy007 napisał/a:

moje pytania:
czy jeśli Zam. decyduje się na żądanie wykazu dostaw to musi żądać dok. na potwierdzenie należytego wykonania oraz podanie wartości tych dostaw.

Nie musi (jest to uprawnienie zamawiającego), determinowane m. in. opisem sposobu dokonywania oceny spełniania danego warunku.

8

czyli jednak nie trzeba smile
dziękuję

9

Chwila, chwila, skoro decydujemy się na wykaz zgodnie z pzr1.1 2lub3 rozporządzenia w spr. rodzajów dok., to ma on zawierać to o czym mówi w pełnym zakresie, chyba że wartość zamówienia jest mniejsza niż 14 000 euro.