1

Temat: dzierżawa automatów biletowych w pojazdach komunikacji miejskiej

Witam,
jestesmy zarządem komunikacji miejskiej i mamy dwie spółki autobusowe.
Spółki autobusowe sa właścicielami automatów biletowych zamontowanych w autobusach.
My jako zarząd chcemy wydzierżawić biletomaty do sprzedawania biletów we własnym zakresie i na własny rachunek oraz zapewnić ich obsługę.

Czy jaką powinnam zastosować procedurę przetargową w przypadku dzierżawy biletomatów?

Na razie wysłałam ofertę z zapytaniem do spółek o cenę dzierżawy za jeden automat za m-c.  Ponoć powinnam zrobić zamówienie z wolnej ręki na podst. art. 67 ust. 1 pkt1) lit.a Pzp.

2

Odp: dzierżawa automatów biletowych w pojazdach komunikacji miejskiej

Czy nikt nie moze mi pomóc?

3

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=8699

spójrz może trochę podobny wątek hmm

4

wiselka napisał/a:

Czy jaką powinnam zastosować procedurę przetargową ...

Najpierw warto przejść procedurę wyjaśnienia, czy jest prawo zamówień publicznych ma tu zastosowanie.
Jeśli ma, to powinniście zacząć myślenie od przetargu nieograniczonego lub przynajmniej mocno dbać o konkurencyjność.
Jeśli nie ma, to czyńcie co uważacie, ale nie prowokujcie odniesień do ustawy Pzp. Oczywiście macie prawo stosować tę ustawę jak najbardziej, ale jeśli stosować to z pełnymi konsekwencjami.

wiselka napisał/a:

Ponoć powinnam zrobić zamówienie z wolnej ręki na podst. art. 67 ust. 1 pkt1) lit.a Pzp.

Nie popieram, bo to nie pasuje mi ani do pierwszej ani do drugiej ścieżki postępowań.