1

Temat: pytanie i zmiana siwz w odwrotnej kolejności :)

w dniu dzisiejszym zamawiający dokonał zmiany siwz (z własnej inicjatywy) bo zauważył że omyłkowo wprowadził pewien zapis.
Po czasie upublicznienia tej zmiany wpływa do zamawiającego  zapytanie do siwz dotyczące tej omyłki tylko, że jest już na tyle późno (chodzi mi o godziny pracy) żeby na nie odpowiadać. smile
co w takiej sytuacji ?
odpowiadam jutro, że wczoraj dokonano zmiany z własnej siwz (z własnej inicjatywy) czy pozostawiam je bez odpowiedzi skoro dokonano już zmiany siwz w  zakresie tego pytania ?
trochę to będzie dziwnie wyglądało smile
jak zrobić ?

2

Odp: pytanie i zmiana siwz w odwrotnej kolejności :)

Skoro już dokonano zmiany dokładnie w tym zakresie w jakim wpłynęło pytanie, odpowiadać nie trzeba, art.38.1a

3

Marcel a w jakiej części art. wskazany przez Ciebie ma tu zastosowanie, czyży w zakresie udzielonych wcześniej wyjaśnień ?\

ale przecież my nic nie wyjaśnialiśmy tym bardziej w zakresie treści złożonego pytania, sami dokonaliśmy zmiany SIWZ.
Wydaje mi się, że zrobię jutro wyjaśnienia do tych dzisiejszych pytań i tylko tak lakonicznie wspomnę, że zamawiający sam zauważył swój błąd i dokonał już stosownej zmiany SIWZ.

4

Ale dokonaliście już zmian, więc tylko odpowiedzieć że zostały one dokonane i tyle.

5

No właśnie tylko do tego chcę ograniczyć naszą odpowiedź
tylko wiesz to tak trochę niebardzo wygląda może bo najpierw zmiana a tego samego dnia pytania i następnego odpowiedzi odsyłające do tej zmiany smile