Temat: wyjasnienie oferty
Poproszę wykonawcę o wyjaśnienie rozbieżności między wykazem robót a referencjami. Czy w tym piśmie powinnam napisać, że jak wykonawca nie złoży mi w wyznaczonym terminie wyjaśnień to zostanie wykluczony z postępowania?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → wyjasnienie oferty
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poproszę wykonawcę o wyjaśnienie rozbieżności między wykazem robót a referencjami. Czy w tym piśmie powinnam napisać, że jak wykonawca nie złoży mi w wyznaczonym terminie wyjaśnień to zostanie wykluczony z postępowania?
Nie, samo nie złożenie wyjaśnień nie skutkuje wykluczeniem, jeżeli wykonawca faktycznie ich nie przedstawi należy podejmować decyzję na tych informacjach które posiadacie, dalej oceniać ofertę i podejmować decyzję, zostawiamy czy wykluczamy, a może zachodzą jeszcze inne przesłanki jak uzupełnienie?
Czy w tym piśmie powinnam napisać, że jak wykonawca nie złoży mi w wyznaczonym terminie wyjaśnień to zostanie wykluczony z postępowania?
Nie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → wyjasnienie oferty
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc