1

Temat: 2 x postepowanie umiewazniono

Przeprowadziłam  dwa przetargi nieograniczone . Przedmiot zamówienia został podzielony na 10 części
Pierwsze postępowanie postepowanie uniewazniono w 4 częściach ze względu na to że ceny złożonych ofert przewyższały kwoty  przeznaczone na te części.
Następnien ogłosiłam drugi przetarg  z podziałem na 4 części i znowu uniewazniłam postepowanie z tego samego wzgledu ale tylko na 2 części.
Co dalej? Prosze pomóżcie!!

pomożecie??

2

Odp: 2 x postepowanie umiewazniono

A szacunek na te dwie części ile wynosi?

3

Ulita napisał/a:

pomożecie??

Pomożemy tylko odpowiedz na pytanie Marcela.

4

Przedmiotem zamówienia są usługi . Wartośc szacunkowa  tych 2 części to 995 861,64 zł

5

Masz trzy opcje:
1. robisz PN do skutku
2. znajdujesz kasę i robisz PN
3. dajesz sobie spokój

6

może jeszcze przemyśleć warunki jakie postawiliście w postępowaniu, może jakieś troszkę obniżyć?

a oferty dużo droższe od szacunku ? bo na jakiejś podstawie macie szacunek i rzeczywiste możliwe ceny za jakie realizują to Wyk. ?

7

Ceny oferowane przekraczaja  nasze kwoty o 20 i 30 tys.

8

Zakładam, że warunki udziału w postępowaniu są adekwatne do przedmiotu zamówienia, a wymagania co do przedmiotu zamówienia są uzasadnione kokretnymi potrzebami. Jeżeli nie to fakttycznie warto pogmerać ww. zakresie. Liberalizacja warunków może doprowadzić do zwiększenia kregu zainteresowanych wykonawców (może znajdzie się jakiś "tani", a zminiejszenie np. zakresu przedmiotowego - do zmniejszenia ceny.

9

Spróbować zmienić warunki i startować z nowym postępowaniem.

10

Dziekuję za wszystkie podpowiedzi. Zdecyduje się chyba na mniej wyśrubowane warunki w nowym postępowaniu.

11

Może faktycznie są wyśrubowane,a całkiem niepotrzebnie, zresztą sami musicie już zadecydować.