Temat: Sprawozdanie roczne
Zamawiający wszczął postępowanie w trybie Negocjacji z ogłoszeniem w grudniu ale umowy podpisał w styczniu.
Czy w takim przypadku zamówienie muszę wykazać w sprawozdaniu za 2012 rok ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Sprawozdanie roczne
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zamawiający wszczął postępowanie w trybie Negocjacji z ogłoszeniem w grudniu ale umowy podpisał w styczniu.
Czy w takim przypadku zamówienie muszę wykazać w sprawozdaniu za 2012 rok ?
Sprawozdanie o udzielonych zamówieniach w 2011. zamówienia udzielono-podpisano umowę w 2012. więc wszystko jasne...
Udzielono w 2012, więc do sprawozdania pójdzie ale w 2013 za 2012.
Sprawozdanie przesłane. Czy mogę je obejrzeć aby wydrukować potwierdzenie publikacji?
Tak, w BZP, zakładka - moje ogłoszenia.
Tam niestety nie ma. Są tam same ogłoszenia a nie sprawozdania.
To wystarczy spojrzeć wyżej,! roczne sprawozdanie, oj, oj
Chodzi mi o wydrukowanie zamieszczonego sprawozdania z nadanym numerem refernecyjnych a nie jedynie informacji o zamieszczonych sprawozdaniach. Wchodziłam wcześniej na tę stronę ale nie mogę otworzyć przesłanego sprawozdania. Tak jakby był nieaktywny
Skopiować do WORLD i wydrukować.
a przypomnijcie proszę do kiedy należy przesłać to sprawozdanie, do końca lutego ?
Do 1 marca.
Na stronie UZP jest dostępna opinia UZP ze stycznia 2012 r. dotycząca sprawozdań
ja odnosnie opinii UZP- pisza tam że jak zamawiajacy daje pelnomocnictwo swojej jednostce org. to zamawiajacy ujmuje to zamówienie w sprawozdaniu a nie jednostka. hmm jak do tego podejsc- u nas jest tak ze zamawiajacy starostwa powiatu daje pelnomocnictwo do przeprowadzenia post. i zawarcia umowy dla zarzadu Dróg Pow. na realizajce postepowan dotyczacych przebudowy drog.kto w tym przypadku ma zlozyc sprawozdanie roczne?
Kto jest zamawiającym ten zobligowany jest ująć dane zamówienie w sprawozdaniu, Firma X daje pełnomocnictwo Y, ale to X jest Zamawiającym.
a kto ma się podpisac w tym pomarańczowym polu "Stanowisko oraz imię i nazwisko osoby podpisującej sprawozdanie" - czy pracownik który fizycznie te sprawozdanie sporządzał a poniżej podpisuje Kierownik zamawiającego? czy powinien tu również podpisać się kierownik zam.?
pytanie nieaktualne już dzwoniłam do uzp - podpisuje Kierownik zam.
Kierownik Zamawiającego.
)
a moze by tak z explorera korzystać hę?
zachęcam wtedy prawy przycisk i jest opcja drukuj
tez kombinowałam w mozilli i wierzyc mi sie nie chialo że nam tak utrudniaja zycie..
Bez przesady - wystarczy Ctrl+P
na to tez nie wpadlam:-) no ale fakt lepsze to niz kopiowanie do worda:-)
Chciałbym się Was poradzić czy w sprawozdaniu rocznym umieszczać informacje nt. postępowań powyżej 14 000 Euro ale wyłączonych ze stosowania ustawy na podstawie art.4 pkt 3 lit. e?
Wydaje mi się, że nie ma potrzeby ich umieszczania w sprawozdaniu no bo i gdzie? Jest to zamówienie do progów unijnych a we wzorze rocznego sprawozdania nie ma miejsca na takie zamówienia. Poza tym Art. 4 mówi do jakich zamówień nie stosuje się ustawy a tym samym nie stosuje się przepisów dotyczących rocznego sprawozdania.
Wydaje mi się, że nie ma potrzeby ich umieszczania w sprawozdaniu
To dobrze Ci się wydaje.
pytanie z innej beczki.
pod jakim nr z JRWA rejestrujecie to sprawozdanie (numer sprawy nadany przez zamawiającego)
Pod tym 272 - dokumentowanie zamówień publicznych?
Ja daję 271.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Sprawozdanie roczne
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc