1

Temat: Powtórzenie badania ofert

PN wpłynęły 4 oferty. Jednego  Wykonawcę wykluczono.
Dokonano wyboru oferty najkorzystniejszej ale przed podpisaniem oferty okazało się, że pełnomocnik który podpisywał ofertę wybraną nie był prawidłowo umocowany.
Dokonano więc powtórzenia oceny ofert, w wyniku której oferta w/w wykonawcy została odrzucona.

Pytanie: czy w informacji o powtórzeniu czynności oceny ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej trzeba odnosić się do wykonawcy wykluczonego w I etapie oceny ofert, czy tylko pisać o tym co teraz został odrzucony bo wynikła sprawa z niewłaściwym pełnomocnictwem?

2

Odp: Powtórzenie badania ofert

Do wszystkich wykonawców art.92.1.1

3

Ok, mnie bardziej chodziło o to, czy wykonawca który został wykluczony w I etapie - nie wykazał spełnienie warunku udziału - po powtórzeniu badania ofert nadal będzie wykluczony, czy trzeba powracać do jego oferty i np. wcześniejsze wezwanie i jego brak odpowiedzi - co stanowiło o wykluczeniu, uznać za nieistotne i jeszcze raz wezwać czy uznać że jest prawidłowo wykluczony.

4 (edytowany przez RobertR 2012-02-14 14:27:03)

Nadal będzie wykluczony. Ewentualnie można w informacji o wyborze oferty zawrzeć zapis - W mocy pozostała decyzja o wykluczeniu Wykonawcy X, w czego rezultacie jego oferta została odrzucona.

5

Tak, tylko go informujesz, został już wykluczony wcześniej i furtka już przed nim zamknięta.

6

Ja nie do końca rozumiem całą sytuację i mam pewne wątpliwości, ale jeśli Marcel i inni są przekonani, to ... - nie mój problem.