Temat: czy mogę sie posłużyć wynikami z przetargu sąsiedniej gminy
Przystępuję do szacowania wartości zamówieni,a przedmiotem ma być demontaż transport i utylizacja wyrobów zawierających azbest z terenu gminy. Szukałam podobnych rozstrzygnięć przetargów na BZP. U nas usługa polegać będzie na demontażu transporcie i utylizacji azbestu z 3 obiektów, i na transporcie i utylizacji z 6 obiektów. W znalezionych na BZP ogłoszeniach przedmiot zamówienia w większości zgadza z moim,wiadomo są różne ilości, jednak ceny osiągnięte w przetargu są za całe zamówienie,czyli demontaż transport i utylizacja+ transport i utylizacja. Określając potrzebuję cen osobno za demontaż, transport i utylizację i osobno za transport i utylizację.
Znalazłam takie opublikowane powiadomienie o wyborze oferty: w przetargu brało udział 8 firm( przedmiot zamówienia mi się zgadza) i ładnie rozpisane są kwoty brutto za wszystko osobno, czyli osobno za demontaż transport i utylizację i osobno za transport i utylizację. Przetarg ten robiła w zeszłym roku gmina z naszego powiatu. czy ja mogę ceny zaoferowane w przetargu u nich potraktować jako badanie rynku uśrednić, uwzględnić wskaźnik wzrostu cen towarów i usług i na podstawie tego określić swój przedmiot zamówienia?