1

Temat: metryka sprawy

w Dzienniku Ustaw pojawiło się rozporządzenie Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 6 marca 2012 r. w sprawie wzoru i sposobu prowadzenia metryki sprawy (Dz. U. poz. 250).
potem Rozporządzenie Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 9 marca 2012 r.
w sprawie rodzaju spraw, w których obowiązek prowadzenia metryki sprawy jest wyłączony (Dz. U. poz. 269).

pytanie za 100 pkt. czy dla postępowań o udzielenie zamówień publicznych musimy też prowadzić te metrykę? jakoś ustawy Pzp nie widzę w wyłączeniach wymienionych w rozporządzeniu.

szykuje się jeszcze jedno kolejne nikomu nie potrzebne biurokratyczne zajęcie.

2

Odp: metryka sprawy

szad - Czy w sprawach związanych z postępowaniem o udzielenie zamówienie publiczne stosujemy przepisy Kodeksu postępowania administracyjnego?

3

nie. ale dla świętego spokoju chciałem się upewnić

4

No właśnie też się zastanawiałem nad metryczką wink

5

mamy metryki przez siebie wymyślone od zawsze i to b. ułatwia autokontrolę postępowań

6

Czytałem teraz jakie ustawy są wyłączone ze sporządzenia metryki ale Pzp nie widzę!!!

7

Nie spoko, to tylko do postępowań administracyjnych wink

8

No właśnie dotyczy to wyłącznie postępowań administracyjnych bo rozporządzenie w sprawie metryki zostało wydane na podstawie art. 66a ust. 4 Kpa. Natomiast w pełni zgadzam się myszą1953, że zamawiający winien prowadzić swego rodzaju metrykę danego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.

9

Taką metryką jest protokół

10

jarosław napisał/a:

Taką metryką jest protokół

i załączniki do niego.
też nas tym nastraszyli. jakby bez tego było mało pracy!

11

Prowadzi się rejestr zamówień publicznych, do każdego postępowania są protokoły które są dość szczegółowe i cóż nam jeszcze trzeba.

12

Jeżeli uważacie, że taką metryką jest protokół to oczywiście macie do tego prawo. Ja natomist, tak jak mysza1953 uważam, że cała dokumentacja postępowania o udzielenie zamówienia powinna być w jakiś sposób opisana.

13

Karol, czy nie wystarczy już tyle papierów ile jest w całej dokumentacji, przecież Pzp wymaga i tak bardzo wiele, poza tym jak już wspomniałem rejestr zamówień też jest, jednak faktycznie jak kto chce może mieć nawet 10 takich metryczek.