1

Temat: data udzielania zamówienia przy kliku umowach z OSD

robiłem wolną rękę na usługi dystrybucji energii elektrycznej. OSD ma taki system, że na każdy punkt poboru energii robi oddzielną umowę. W sumie mam tych umów 40, z czego 30 należące do jednego rejonu a 10 do innego rejonu (po prostu OSD ma taki podział na rejony).
Wszystkie umowy obowiązują od 01.02, tylko te 30 zostały zawarte z datą 01.02. a te 10 z datą 15.03. (bo z takimi datami je wystawili)
Jaką datę mam teraz wpisać w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia, 01.02 czy 15.03?
Cały szef OSD podpisał mi oświadczenie z datą 15.03. Umowy podpisywali w imieniu OSD pełnomocnicy. Czy to oświadczenie jest ok, czy mam poprosić jeszcze o oświadczenie z datą 01.02?

Cała ta biurokracja przy monopolistach, wg mnie jest zbyteczna. OSD i tak wszystko robi zgodnie ze swoimi wytycznymi, a problemy zamawiającego nie bardzo go interesują.

2

Odp: data udzielania zamówienia przy kliku umowach z OSD

15.03 będzie całkiem dobrze.
Zaś starych  oświadczeń teraz raczej nie da się ani odnaleźć ani napisać.

3

Odp: data udzielania zamówienia przy kliku umowach z OSD

czyli 15.03 jako data udzielenia zamówienia oraz data oświadczenia będzie ok?

te oświadczenie w przypadku monopolisty to jest całkiem bezsensowny papier. bo jak np. by mi oświadczył, że nie spełnia jakiegoś warunku, to i tak muszę podpisać z nim umowę, bo innego kandydata brak. w wiadrze tego prądu nie przyniosę przecież wink