Temat: energia elektryczna - warunki udziału w postępowaniu
Witam!
Mam pewnie dla Was troszkę śmieszny problem, ale już wszystko mi się miesza:(
Proszę pomóżcie mi. Robię SIWZ do przetargu na energię elktryczną (zamówienie poniżej progów) i w punkcie o warunkach udziału w postępowaniu żądam koncesji na prowadzenie działalności w zakresie obrotu energią elektryczna oraz oświadczenia, że jest zawarta umowa z OSD. A co z resztą, to znaczy chodzi mi o posiadanie wiedzy, dysponowanie potencjałem tech. i sytuacją ekonomiczną? Chcę tylko oświadczenie (i to wpisuję w wykazie oświadczeń), a w opisie warunków mam wpisać, że zamawiający nie precyzuje wymagań w tym zakresie czy może wypisać że:
"1.O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki:
a)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli
ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień:
? posiadają uprawnienia do prowadzenia działalności gospodarczej w zakresie obrotu energią elektryczną,
? posiadają zawartą umowę Generalną z właściwym Operatorem Systemu Dystrybucyjnego,
b)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonywania zamówienia oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia lub przedstawienie pisemnego zobowiązania innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia.
c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia
d)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ustawy PZP."
Troszkę chaotycznie napisane, ale mam nadzieję, że rozumiecie mnie.
Dziękuję i pozdarwiam.