Temat: kserokopie
mam kserokopię KRS - 7 kartek, wykonawca potwierdził "za zgodnośc" każda kartkę nie stronę - czy ze musze wystapić o uzupełnienie tego dokumentu w postaci potwierdzenia każdej strony dokumentu?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → kserokopie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam kserokopię KRS - 7 kartek, wykonawca potwierdził "za zgodnośc" każda kartkę nie stronę - czy ze musze wystapić o uzupełnienie tego dokumentu w postaci potwierdzenia każdej strony dokumentu?
jeżeli nie napisał, że potwierdza ".... stron KRS" to niestety musisz wezwać, te nie potwierdzone to tak jakby ich nie było.
nora
Arbitrzy w omawianej kwestii wyczyniali historycznie takie cuda, że spokojnie na magisterke by starczyło (z brzegu przykład zapamiętany - potwierdzenie za zgodność na pustej a nie zapisanej stronie kartki jest ok). W tym szaleństwie nowelizacyjnym jest pewna metoda jednak i możesz tym sposobem wezwać do uzupełnienia. Pozostaje jednakowoż pytanie czy to cokolwiek zmieni...
wlasnie nie bo oferta i tak nie wygrywa (czwarta z kolei) z drugiej strony ktos moze kiedys zarzucic ze nie wykonalam obowiazku ustawowego i nie wezwalam do uzupełnienia krs (no bo braki formalne traktuje sie jak brak dokumentów)
Ja bym sobie odpuścił
wezwałabym do uzupełnienia gdyby nie to że nie mam czasu bo wczoraj bylo otwarcie oferta a najpozniej 20.07. musimy podpisać umowe:) dzieki
cokolwiek zrobisz Dorotko, odpowiedzialność za zaniechanie i tak spadnie na Ciebie, a nie na radzących. Trzeba wierzy w ludzi i mieć nadzieję, że tego nie zauważą...
nora
jeżeli nie napisał, że potwierdza ".... stron KRS" to niestety musisz wezwać, te nie potwierdzone to tak jakby ich nie było.
Eee, mi zawsze wystarcza potwierdzenie na ostatniej stronie.
bo może wystarcza Ci tylko ta jedna, ostatnia strona
Uważam, że może być poświadczona jedna strona np. z siedmiu, pod warunkiem, że wykonawca potwierdził "zgodnośc z oryginałem 7 stron" i sie podpisał.
nora
Podawanie liczby stron to moim zdaniem zbyteczny formalizm. Przecież i tak jest ona wydrukowana w nagłówku strony.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → kserokopie
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc