Odp: ORLIK
ok bede wzywać
jasne techniczni.. może jeszcze na piśmie ? szczęśliwy ten co ich ma :-)
może poprosić projektanta??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → ORLIK
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ok bede wzywać
jasne techniczni.. może jeszcze na piśmie ? szczęśliwy ten co ich ma :-)
może poprosić projektanta??
a kto będzie nadzorował ? najlepiej insp. nadzoru
-sam sobie radziłes z rozpatrzeniem wszystkich certyfikatów,kart technicznych,autoryzacjami?
Jesli ja moga, to ja - tak. A robiłem to tak: najpierw ograniczam żądania ile tylko się da, a po otrzymaniu ofert próbuję wyszukać co każe specyfikacja i porównuję zapisane dane, a jeśli nie mogę znaleźć ja ani cała komisja, to prosimy o wyjaśnienia lub uzupełnienie. To wydaje się na tyle proste, że nawet nie widzę potrzeby wsparcia z zewnątrz, jeśli już to w pierwszym rzędzie od autora zapisów w naszej specyfikacji - niech zobaczy co narobił.
żądania określił minister sportu wiec nie bardo rozumiem jak mogłam ograniczyć..
Nie było tak źle, trzeba się dobrze wczytać i gra.
Marta napisał/a:-sam sobie radziłes z rozpatrzeniem wszystkich certyfikatów,kart technicznych,autoryzacjami?
Jesli ja moga, to ja - tak. A robiłem to tak: najpierw ograniczam żądania ile tylko się da, a po otrzymaniu ofert próbuję wyszukać co każe specyfikacja i porównuję zapisane dane, a jeśli nie mogę znaleźć ja ani cała komisja, to prosimy o wyjaśnienia lub uzupełnienie. To wydaje się na tyle proste, że nawet nie widzę potrzeby wsparcia z zewnątrz, jeśli już to w pierwszym rzędzie od autora zapisów w naszej specyfikacji - niech zobaczy co narobił.
o czym ty mowisz Hubal to jest ORLIK i nie ma innych zapisow jak te ministerstwa
Tylko próbować coś zmienić i klapa z dofinansowaniem.
wczytuje sie właśnie już drugi dzień..i chyba mnie szlak trafi zaraz
szlag nie trafi! prosić o pomoc tak jak napisałam inspektora nadzoru przecież ktoś będzie nadzorował roboty
Przy ocenie w tym zakresie na forum będzie ciężko pomóc.
szlag nie trafi! prosić o pomoc tak jak napisałam inspektora nadzoru przecież ktoś będzie nadzorował roboty
Pewno będzie. Pewno... będzie.... Czy już jest???
Jak nie ma, to przecież można zatrudnić, nazywanego biegłym, zgodnie z przepisem 21.4
dzieki za odpowiedz mam kolejne pytanie:
wykaz robót- Ministerstwo Sportu wymaga co najmniej dwie roboty budowlane polegające na budowie boisk sportowych, w tym co najmniej jednego boiska piłkarskiego z nawierzchnią z trawy syntetycznej i co najmniej jednego boiska wielofunkcyjnego z nawierzchnią poliuretanową; o wartości co najmniej 1 100 000 złotych brutto każda z robót budowlanych;
czy wykaz spelnia ten wymog:
1) wykonanie boiska ze sztucznej trawy plus wielofunkcyjne na kwote 1 250 000
2) wykonanie pelnowymiarowego boiska ze sztucznej trawy kwota: 1 899 900,00 ( tutaj brakuje wielofunkcvyjnego)
czy dobrze mysle ze ta druga robota i referencja nie spelnia wymogu siwz?
A to boisko to nie jest wielofunkcyjne?
chodzi mi o to czy wykaz nr 1 czyli wykonanie orlika spelnia wymog postawiony w siwz
bo ta druga referencja to tylko boisko piłkarskie ze sztucznej trawy
Marcel jeszcze jedno pytanie do ciebie- prawie kazda oferta albo nie ma certyfikatu fifa star 2 albo ma nieaktualny.jak to bylo u ciebie?uzupelniali bez problemu te certyfikaty??? jak duzo czasu dawałeś im na tego typu braki?
podobnie jest z kartami technicznymi- czy one musza byc podpisane przez producenta
wiadomo te ktore sa przetlumaczone nie beda ale dokument oryginalny jest podpisany
a co z tymi ktore sa bez podpisow i brak innego dokumentu- oryginału w jezyku obcym?
Akurat certyfikaty były, więc z tym problemu nie miałem, ale jak ich nie ma to oczywiście że do uzupełnienia ok. 5 dni powinno starczyć, nie ma co przesadzać, jak mają to uzupełnienia, jak z kartami nie pamiętam musiał bym odgrzebać papiery.
DZIĘKI MARCEL ,JAKBYŚ BYŁ TAK MIŁY ODGRZEB MI TE OFERTY CHYBA ZE JUŻ W ARCHIWUM
Postaram się, nie obiecuję.
ok
Marcel jeszcze jedno pytanie dot. tych referencji- czy uznasz za spelniony warunek doswiadczenia jesli w ofercie sa 2 referencje- jedna na orlika (czyli boisko ze sztucznej trawy plus wielofunkcyjny) oraz drugie referencje na wykonanie boiska pelnowymiarowego
Oczywiście że tak, wszak to dwa boiska tyle że w trakcie jednej inwestycji jak nasze Orliki.
ok juz sie rozeznalam w temacie
a co bys zrobił jak w jednej ofercie są 2 atesty PZH na wypelnienie nawierzchni - SBR i EPDM- wezwac z art. 26. ust. 4 do wyjasnienia ktore wypelnienie tak naprawde oferuja?albo czy potwierdzaja ze chodzi im o EPDM
Jak masz dwa atesty z czego jeden potwierdza warunek to po co chcesz wzywać?
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → ORLIK
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc