1

Temat: Nietypowe pytanie

Wydatkowanie środków do 14 000 euro, skierowanie zapytania do 3 wykonawców w sprawie odbioru odpadów komunalnych? Czy mogę poprosić o ich wzór umowy z zastrzeżeniem, że zamawiający może tą umowę jeszcze  negocjować? Czy ktoś może spotkał się z taką praktyką?

2

Odp: Nietypowe pytanie

Jezeli poniżej 14 tys. - to droga wolna - no limit.

3

Dziękuję

4

lepiej nawet, że sam podrzucicisz im swój wzór. To będzie klarowne i jednakowe dla wszystkich.

5

witam, sprawa ma sie następująco: posiadamy 2 umowy o dofinansowanie i chcemy przeprowadzić jeden PN (bez podziału na części, jeden wykonawca) na całość zadania. Pytanie brzmi czy po wyborze oferty mozna podpisać 2 umowy z jednym wykonawcą, każda z umów na opisany w siwz zakres?

6

Można jedną umowę z wyszczególnieniem części lub tez dwie umowy, a czy nie lepiej z podziałem na części?

7

zakres nie jest skomplikowany bo chodzi o położenie kosti i renowację budynku wice nie chemy na placu budowy dwóch rówżnych wykonawców.

8

dwie umowy były by lepszym rowiązaniem pod względem rozlczenia sie z dotacji. tylko jak później z ogłoszeniem o udzieleniu zamówienia? jak mam 2 umowy a nie podzieliłem na części.

9 (edytowany przez eva 2013-01-23 10:45:14)

gerard.11 napisał/a:

witam, sprawa ma sie następująco: posiadamy 2 umowy o dofinansowanie i chcemy przeprowadzić jeden PN (bez podziału na części, jeden wykonawca) na całość zadania. Pytanie brzmi czy po wyborze oferty mozna podpisać 2 umowy z jednym wykonawcą, każda z umów na opisany w siwz zakres?

Moim zdaniem lepiej podzielić jest przetarg na 2 części i podpisać dwie umowy.
A czy masz jakieś konkretne wytyczne do przetargu przez organ dofinansowujący?

10

nie, tylko inof ze w terminie 14 dni od momentu podpisania umowy z wykonawcą mam przesąłć dokumenty przetargowe do weryfikacji

11

Może 6a was uratuje?

12

chcemy zrobić całość w jednym postępowaniu PN i podpisać jedną umowę, nie wiemy tylko co na to powie urzadz który bedzie nas roliczał z dofinansowani.

13

Po prostu zapytajcie u źródła.

14

Zgoda z psz. Czasem można odnieść wrażenie, że szczują człowieka dotacjami lub innymi udogodnieniami, ale czekają tylko na poślizg, a wtedy...

15

korekta smile