1

Temat: waznośc pełnomocnictwa

otwarcie ofert 21.05.2007 r. - jeden z wykonawców przedstawił pelnomocnictwo o treści: "do reprezentowania spólki we wszystkich czynnościach zwiazanych z oferta przetargową. Pelnoocnick w szczegolności umocowany jest do realizacji umowy na sprzedaż i dostawę sprzetu komputerowego a takze sporzadzenia , podpisaniami i składania ofert oraz podpisywania umów". Tle że pelnomocnictwo to jest wazne do 30.06.2007 r. a wybór oferty najkorzystniejszej ze względu na to ze czekaliśmy na opinię UZ przeciągnąl sie i chciałam zrobić to jutro. Co z takim pelnomocnictwem, oferte podpisal i zlozyl kiedy było jeszcze wazne. czy musze odrzucić taką ofertę?

2

Odp: waznośc pełnomocnictwa

dorota26 napisał/a:

Co z takim pelnomocnictwem, oferte podpisal i zlozyl kiedy było jeszcze wazne. czy musze odrzucić taką ofertę?

W życiu!
Dopiero przy podpisaniu umowy bedzie potrzebne pełnomocnictwo.

3

czyli przed podpisaniem umowy żadam pelnomocnictwa dla osoby która będzie ja podpisywała? dzięki Piotrek

4

a jeszcze mam takie pytanie
w momencie podpisania umowy pełnomocnictwo pelnomocnika dolaczacie do dokumentacji postepownaia czy wystarczy że je okaże ?

5

Dołączamy i to w oryginale.
Inaczej może się okazać, że umowa jest nieważna.

6

oki a jesli nie ma znaczkow opłaty skarbowej

7 (edytowany przez Piotrek 2007-07-17 09:19:59)

dorota26 napisał/a:

oki a jesli nie ma znaczkow opłaty skarbowej

to prawidłowo

8

i nie musisz zadac pelnomocnictwa przeciez moze podpisac wlasciciel lub inna osoba uprawniona:)

9

no tak ale ja pytam o sytuacje, gdy podpisuje inna osoba niż właściciel czy czlonek zarzadu bądź prokurent