NowePrzetargi.pl

Zamówienia publiczne

25 maja 2020 roku – Stanowisko Polskiej Izby Firm Szkoleniowych dotyczące statusu organizacji szkoleń stacjonarnych.

Szanowni Państwo,

w dniu wczorajszym tj. 25 maja br. otrzymaliśmy stanowisko Polskiej Izby Firm Szkoleniowych związane ze statusem organizacji szkoleń stacjonarnych w warunkach nieustannie zmieniających się regulacji mających przeciwdziałać rozprzestrzenianiu się epidemii COVID-19.

Zarząd Polskiej Izby Firm Szkoleniowych informuje, że, w aktualnym stanie prawnym, biorąc także pod uwagę ostatnie regulacje, takie jak Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 14 maja br. (Dz. U. 2020 poz. 871 i 872) regulujące warunki działalności placówek systemu oświaty, ale przede wszystkim Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 16 maja br. (Dz. U. 2020, poz. 878), nie ma formalno-prawnych przeszkód prowadzenia działalności polegającej na świadczeniu usług rozwojowych z bezpośrednim udziałem uczestników i osób prowadzących.

Zobacz treść pisma Polskiej Izby Firm Szkoleniowych

Zobacz aktualną ofertę szkoleń stacjonarnych i online

Artykuły powiązane

Aktualny przelicznik EURO w zamówieniach publicznych

Średni kurs złotego w stosunku do euro stanowiący podstawę przeliczania wartości zamówień publicznych wynosi 4,2693. Próg 30 000 euro wynosi 128 079,- zł.

Nowości na forum

Statystyki forum:

Liczba użytkowników: 89837
Liczba postów: 144874
Liczba tematów: 18437

Bądź na bieżąco – dopisz się do newslettera

Newsletter – nota prawna dotycząca ochrony danych osobowych zapisując się do Newslettera akceptuję jej treść

Szkolą dla nas:

Jacek Jerka